in

Jásejte! Vědci řekli, proč byste si měli dopřávat čokoládu

Čokoláda
O tom, jak je čokoláda zdravá již bylo napsáno mnoho. Existuje velké množství studií, které analyzovaly vliv čokolády na zdraví. Jenže můžete jim skutečně věřit? To se rozhodli zhodnotit na Brown University. Poznatky, které vědci získali říkají, že troška čokolády každý den dokáže dělat téměř zázraky! Jejich zkoumání 19 výzkumů přináší nejpřesvědčivější důkazy o tom, že si můžete s čistým svědomím dopřávat čokoládu každý den.

Pro zdravější srdce

Cítíte-li se provinile, když si dopřáváte čokoládu, pak zkuste od nynějška přemýšlet trochu jinak. Mlsáte přeci pro své zdraví… Flavonoidy, tedy antioxidačně působící látky, které obsahuje přirozeně kakao, ovoce, zelenina, čaj i víno, mají totiž blahodárný vliv. Už 600 miligramů kakaa bohatého na tyto látky dramaticky snižuje riziko vzniku srdečního onemocnění. Ty obsažené v kakau jsou unikátně složené tak, že pomáhají správnému okysličování a dodávání živin orgánům. Fungují jako prevence nejen u onemocnění srdce, ale i cukrovky.

Všeho moc škodí!

Nepřekvapí vás, když je doporučené množství čokolády pouze malé. Studie se totiž věnují hořké čokoládě, tedy té, která má vysoký obsah kakao. Není tedy ani potřeba konzumovat nějaká velké dávky. Zklamání to bude pro ty, kdo si rádi osladí život mléčnou čokoládou. Ta má nejen malý podíl kakaa, takže nezískáte takové množství antioxidantů, ale především je plná tuku a cukru. Je to tedy přesně to, čemu byste se ve svém jídelníčku měli většinu času vyvarovat.
Únava

Zažeňte podzimní únavu s těmito potravinami

Zamilovaný pár

7 signálů, že jste pro něj „ta pravá“