in

O jemné vlasy je potřeba správně pečovat. Víte, jak na to?

Fénování vlasů

Stejně jako u pokožky, i jemné vlasy vyžadují větší péči. Chcete-li oslnit zdravými vlasy s velkým objemem, je potřeba se zaměřit na vlasovou kosmetiku, doplňky stravy i techniku jejich fénování.

I u jemných vlasů je možné dosáhnout většího objemu a udržení tvaru, ale myslete na to, že jsou mnohem náchylnější na poškození. Proto byste je neměly rozčesávat silou či fénovat horkým vzduchem.

Kvalitní šampón ano, masky ne

Šampón a kondicionér jsou tím základním, když jde o každodenní péči o vlasy. Jejich výběr byste tedy neměly podcenit. Aktuálně se za nejdůležitější považuje tekutý keratin. Nevyznáte-li se v kosmetice, můžete se poradit o výběru kvalitního vlasového přípravku v kadeřnickém salónu.

Možná vás bude svádět aplikovat si nejrůznější masky a vlasové kúry. Ty ovšem nejsou příliš vhodné. Stejně tak není ideální kombinovat více přípravků, raději vsaďte na méně, ale skutečně kvalitních.

Styling zvládnete také

Nemusíte hned běžet do salónu, aby vaše vlasy vypadaly k světu. Objem je to hlavní, co většina žen požaduje. Toho lze dosáhnout třeba pěnovým tužidlem. Stačí hrstka nanesená ještě do mokrých vlasů. Základem je dostat jej rovnoměrně ke všem vlasům.

Od hlavy pak s pomocí hřebene rozčesáváme do délek. Vychytávkou pro jemné vlasy jsou pudrové spreje, které dokáží částečně měnit strukturu vlasů. Budete je mít pevnější a tvárné.

Po tužidle je čas vlasy částečně vysušit. Vzduch by rozhodně neměl být horký, aby jemné vlasy nepoškozoval. Většího objemu pak dosáhnete fénováním proti směru růstu.

Autor Lucie Braunova

Jsem věčná studentka, milovnice hudebních eventů, divadla, filmu ... zkrátka kulturní člověk, jak má být. V mé redaktorské práci se nejčastěji objevuje téma "health&beauty". Touha po dokonale zdravém životním stylu je mou životní cestou.

Padající chleba

Proč můžeme jíst jídlo, které spadlo na zem? Podlaha není to nejšpinavější v kuchyni!

Kolový nápoj

Pijete kolové nápoje? Kvůli svému zdraví byste měli zvážit jejich častou konzumaci