in

Proč můžeme jíst jídlo, které spadlo na zem? Podlaha není to nejšpinavější v kuchyni!

Padající chleba
Řídíte se “pravidlem 5 vteřin”, které by mělo zaručit, že spadlá potravina nebude plná bakterií? Zbytečně! Podle nejnovějších poznatků se nemusíme příliš obávat toho, že by jídlo spadlé na zem bylo nějak závadné, i přesto, že tam leží nějakou chvíli. Imunitní systém si dokáže u zdravého člověka poradit s mnoha patogeny. Samozřejmě pokud nemáte na jídle nějakou skutečně viditelnou špínu, pak je lepší si připravit něco jiného.

Existují i špinavější místa

Podlaha nám přirozeně přijde jako špinavá, ale ve skutečnosti to nemusí být to nejhorší místo. To koneckonců potvrzují i nejrůznější studie. Mnohem hůře tak dopadají třeba madlo u lednice, dřez či minutka. Na takových místech pak najdete více bakterií než na podlaze. Jídlo tedy snadno kontaminujete bakteriemi tím, že sáhnete na některou z takových věcí před jeho konzumací. A vědci navíc zjistili, že ani zmíněné pravidlo není příliš efektivní. Bakterie se dostanou na jídlo už během sekundy, takže rozhodně nepotřebují více času. Stejně tak na vaše ruce…
Kozačky nad kolena

Kozačky nad kolena jsou tou správnou obuví pro podzim

Fénování vlasů

O jemné vlasy je potřeba správně pečovat. Víte, jak na to?