in

RECEPT: Zpříjemněte si večer pravým staročeským svařákem

Svařák recept
Chladné prosincové večery přímo lákají k tomu, abyste si dali něco dobrého na zahřátí. Pokud vás navíc čeká pracovní týden, pak i trochu ostřejšího. Oblíbeným nápojem je proto svařák. Jestli chcete pravý staročeský svařák, tak rozhodně nemusíte nikam na vánoční trhy, kde by vás malý kelímek vyšel na nehorázné peníze. Další možností je směs z obchodu, která ovšem nebývá to nejlepší. Naštěstí si můžete snadno připravit poctivý domácí svařák. Recept je naprosto jednoduchý, možná ho znáte i od oblíbeného kutila a kuchaře Ládi Hrušky. Ingredience:
  • 1 citrón
  • 1 pomeranč
  • 1 balíček koření do svařeného vína (skořice, badyán a hřebíček)
  • 1 litr červeného vína
  • 1 hrnek cukru
  • trochu vody
Postup: V hrnci necháme zkaramelizovat cukr, a poté přilijeme decilitr vody. Přidáme koření a čerstvou citrónovou, pomerančovou kůru. Povaříme a přilijeme víno. Necháme ohřát a před tím, než se začne vařit, odstavíme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Načítáme…

Vykrajovací forma na cukroví

Formičky na vánoční cukroví nemusíte vyhazovat. Tímto trikem budou jako nové!

Chřipka a klid na lůžku

Chřipka přišla dřív! Jak posílit imunitu? Tipy a recepty