in

Rybí polévka z kapra: Máme tradiční recept!

Výlov vánočního kapra
Rybí polévka je tradičním vánočním pokrmem. Pokud si tedy kupujete kapra, pak rozhodně nesmí chybět ani u vás. Jenže jak ji udělat tak, aby byla skutečně vynikající? Tradiční recept pro rybí polévku z kapra je zde: Ingredience:
  • kapří hlava
  • kapří ořez
  • jikry nebo mlíčí (+ další vnitřnosti)
  • cibule
  • 150 g másla
  • 300 g kořenové zeleniny (celer, petržel, mrkev)
  • pepř, zázvor, sůl
Na jíšku: 50 g másla, 50 g hladké mouky, petržel Postup: Osmažíme nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli na másle. Po zhnědnutí zalijeme vodou, přidáme hlavu a ořez. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Přecedíme, osolíme, dochutíme pepřem a zázvorem a zahustíme jíškou. Přidáme jikry/mlíčí, vnitřnosti a povaříme 10 minut. Odstavíme a přidáme obrané maso (z hlavy a odřezků) a petrželovou nať. Servírujeme s houskovými kostička osmaženými na másle.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Načítáme…

Nejlepší vánoční filmy

TOP 5 vánočních filmů: Který je váš nejoblíbenější?

Revoluce v grilování Láďa Hruška

Láďa Hruška vydává další knihu! Revoluce v grilování dorazí na pulty v květnu