in

Velikonoční nádivka nesmí na stole chybět!

Velikonoční nádivka s kopřivami a uzeným masem
Další z tradičních velikonočních receptů je nádivka, která se dříve podávala k večeři na Bílou sobotu. Dnes se podává spíše k obědu, stejně tak se změnila i receptura. Zapékaná nádivka by však jistě neměla v našem jídelníčku chybět, alespoň na Velikonoce. Je to skvělý způsob, jak si dopřát kopřivu, která je bohatá na vitamíny a minerály. Nemáte-li zahrádku, nebude problém ji koupit v obchodě. Jedním z nejoblíbenějších receptů na velikonoční nádivku je ten, který obsahuje uzené maso. Ingredience:
  • 5 starších rohlíků
  • 5 vajec
  • 1,5 dcl mléka
  • 350 g uzeného masa
  • muškátový oříšek
  • 2 větší cibule
  • sádlo
  • sůl
  • kopřiva (nebo petržel)
Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme s uzeným masem, na sádle. Po vychladnutí přidáme k rohlíkům, vmícháme na drobno nasekané kopřivy/petržel a sníh. Důkladně promícháme. Dáme do vymazené formy a pečeme na 180 °C asi 30 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Načítáme…

Instagramové celebrity

Tyhle krásky si za příspěvek na Instagramu vydělají statisíce!

Polévka na Zelený čtvrtek

Zelený čtvrtek: Víte, jaké tradice dodržovat?