in

Zelený čtvrtek: Víte, jaké tradice dodržovat?

Polévka na Zelený čtvrtek
Dnes na tzv. Zelený čtvrtek začínají Velikonoce. A pochopitelně se k tomuto dni váží nejrůznější tradice, které bychom měli dodržovat. Už samotný název napovídá, že bychom si měli dopřát něco zeleného. Rozhodně ale ne v podobě alkoholu. Nejčastěji si lidé připravují kopřivy, které během roku příliš nekonzumují. Uvařit si můžete nějakou polévku z jarních bylinek (např. kopřivy, hluchavky, bršlice). Na zdraví si potom lidé dávali špenát či zelí. Vyzkoušet můžete třeba jednoduchý recept na ŠPENÁTOVOU POLÉVKU: Ingredience:
  • 200 g mraženého špenátu
  • 1,5 litru vody
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g tuku/másla
  • 1 vejce
  • česnek, sůl
Postup: Špenát uvaříme v osolené vodě. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou polévku zahustíme. Přidáme vejce a necháme ještě 10 minut vařit. Do uvařené polévky přidáme česnek.
Jídelníček však není to jediné, kde se projevují tradice. Podle lidových pověr by se v tento den neměl nikdo hádat a půjčovat si peníze. Zvládnete-li to dodržet, pak by se vám měly přes rok hádky vyhýbat a peníze si k vám naopak najdou cestu. To se vyplatí, ne?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Načítáme…

Velikonoční nádivka s kopřivami a uzeným masem

Velikonoční nádivka nesmí na stole chybět!

Modrá velryba

AKTUALIZOVÁNO: Sebevražedná hra MODRÁ VELRYBA je v ČR. Dejte si pozor na své děti!